torsdag 19. januar 2017

FRA PLATEHYLLA: FRA LIPPO LIPPI – SONGS


1985. Easter Productions ‎– EAST 1


Fra wikipedia:
Fra Lippo Lippi er en synthpop-gruppe fra Nesodden.
 Bandet eksisterte mellom 1978 og 1992, i den første perioden under navnet Generic Control, og har siden hatt sporadiske gjenforeninger. Gruppa opplevde en viss popularitet både i Norge og i utlandet på midten av 1980-tallet.
Gruppa hadde flere ulike besetninger, men den mest kjente var duoen Rune Kristoffersen (synthesizer) og Per Øystein Sørensen (vokal). 

Min kommentar:

Det skjedde mye på musikkfronten i Norge i mai/1985.  Norske artister, eller "Forenede Artister" som de kalte seg,  ga ut «Sammen for Livet» sangen og albumet hvor inntektene gikk til sultrammende i Afrika.  Norge og Bobbysocks vant Melodi Grand Prix.  Og Lippo Lippi ga ut albumet «Songs».  Og i alle disse tre begivenhetene deltok Per Øystein Sørensen.

Åttitallet var egentlig ikke noe godt tiår for meg og min musikkinteresse.  Jeg klamret meg fast til syttitallet og rocken, og var lenge er selverklært synth-hater, samtidig som jeg ikke likte playback.  Jeg mente at folk skulle spille her og nå, og det skulle helst være et band som besto av vokal, gitar, bass og trommer.  Ja, og så et keyboard i ny og ne. Og plateinnkjøpene ble gjort etter egen smak.  CD-spillerne hadde begynt å gjøre sitt inntog.  Dette skulle være fremtiden, fikk vi høre.  Jeg var heller seint ute ettersom jeg ikke kjøpte cd-spiller før i 1986. 

Det var en fordel med å fremdeles samle på LP-plater lenge etter at alle de andre hadde gått over til cd’er.  Jeg fant mange billige plater hos platebutikkene i Oslo.  Jeg har ofte innom Imerslund i Strøget, snargangen mellom Storgata og Torggata.  Jeg ble godt kjent med en av gutta bak disken.  En dag jeg var innom platepursheren min fikk jeg høre noe helt nytt.  Det var sjelden jeg kjøpte ny musikk på den tida, så jeg var helt ukjent med musikken og stemmen jeg hørte.  Jeg gikk derfor bort til disken og spurte hva dette var. Joda, det var Fra Lippo Lippi og låta jeg hadde hørt var « Shouldn’t have to be like this».  Det var nesten noe unorsk over hele produksjonen, ikke bare musikken og lyden, men også coverfoto.

Jeg anbefaler deg å lese om bandet og musikken deres på dette fantastiske nettstedet. 

Albumet ligger også ute på Tidal, Wimp og Spotify. Ta deg tid, og hør på den nydelige melankolske musikken til bandet.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar