fredag 20. januar 2017

KVELDENS FILM: LOSERS




Kanal:  Tv2
År:  2013.
Skuespillere: Andreas Borg, Barbro Enberg, Robert Ericksson

Fra filmweb.no:
Losers er en fremmed fugl i svensk film. Dette er den første filmen om den økonomiske krisen tidlig på 1990-tallet, sett gjennom øynene til ungdommer som ufrivillig må delta i en strevsom tur ut i villmarken. Filmen er et drama på lavt budsjett som skyr fastlagte forventninger om sjanger og mennesker. Den blander komedie med elementer fra Antichrist, drama med skrekken fra The Blair Witch Project, og transplanterer ungdommelig svensk byslang inn i en bakevje som tatt rett ut av Deliverance. I tillegg knytter den an til en filmtradisjon der nordisk natur - som i Terje Vigen eller Farvel Falkenberg - egner seg til både romantiske projiseringer og sivilisasjonskritikk. Svøp alt dette inn i en sjarmerende upolert estetikk og du har en av de mest interessante svenske filmene de siste årene.


Min kommentar:

… en av de mest interessante filmene de siste årene….  Sto det i filmens presentasjon.  
Hvem i all verden har skrevet det?  Og hvilken film har vedkommende sett?  For det kan umulig ha vært denne.  Ikke bare beskriver den en tid med økonomisk krise.  Nei, den må ha hatt tidenes laveste innspillingsbudsjett. På filmsiden Imdb.com er budsjettet oppgitt til $ 15.000.

Med 10 personer personer på rollelista + crew, så har ingen hevet høye lønninger her.  Sånn sett så kan denne filmen være et nyttig verktøy for de som for fremtiden skal jobbe med produksjon av film.  For etter det jeg kan forstå så er alt utenom selve storyen av helt grei kvalitet. 

Fotograferinger er grei, med fine bilder. Og skuespillerne holder absolutt mål. De har funnet en perfekt sammensetning av denne skoleklassen

Men historien henger rett og slett ikke på greip. Eller kanskje det rett og slett er jeg som ikke henger med.  Mulig dette er for moderne for meg. Jeg sitter hele tiden og venter på at det og det skal skje, men nei.. Det skjer nesten ingenting.  I hvert fall ikke det jeg forventer.

Se gjerne filmen og døm selv!
Om du liker nordiske dogmefilmer, kan nok denne filmen være noe for deg.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar