mandag 6. juli 2015

FRA PLATEHYLLA: TOMBOY – TIME TO BE FREE


1985. CBS 29511

Tomboy fra Askøy var en av de hotteste gruppene her i Norge på åttitallet. Vokalisten Torhild Sivertsen var for mange selve symbolet på åttiallet. Hårsveisen, skulderputene, moteriktige klær, stemmen og bevegelsen. Jo, Torhild hadde det som skulle til. Hun ble det vi kan kalle et ikon. Hun prydet utallige forsider på diverse blader i butikkhyllene. Sammen med ektemannen Per Hansmark var de to selve ryggraden i Tomboy.

Bandet opplevde en eventyrlig suksess. Norge hadde ikke sett noe lignende. Det sier litt når et nyhetsoppslag på Dagsrevyen handler om en popgruppe. Platene solgte i bøtter og spann mens bandet reiste hele Norge rundt på turne og konserter. 
Til slutt lå det store utland for tur.

Men så tok åttitallet slutt, og i løpet av et kvarter var alt som minnet om åttitallet helt ute, og Tomboy likeså. I tillegg ble det en generell nedgang i musikkbransjen.

Hipt eller ikke. Hvert eneste gang jeg setter på ei plate med Tomboy, så slår det meg hvor tøft det låter. Tomboy har sin egne særegne sound. Torhilds stemme er rå og fyldig. I ettertid har hun vist at hun mestrer flere sjangre, men det skal jeg komme tilbake til ved en senere anledning.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar