fredag 19. februar 2016

SPLITTER NY VINYL: SONDRE JUSTAD – RIV I HJERTET.



2015.  Petroleum Records.  RRKPV33 



Fra lastfm:
Etter at Sondre Justads første singel, «Nu har du mæ», ble sluppet sommeren 2014 har det gått slag i slag for popartisten fra Lofoten. 24-åringen fulgte tidligere i år opp med låtene «Det e over» og «Tilbake», som begge fikk høy radiorotasjon, og har gjort TV-opptredener på blant annet TV2 Senkveld, P3 Gull og VG-lista Topp 20.
I oktober 2015 kom Sondre Justads etterlengtede debutalbum, Riv i hjertet. Tittelsporet, «Riv i hjertet», var fjerde smakebit fra skiva, og ble umiddelbart A-listet på både NRK P3 og NRK P1. Singelen er produsert av Thomas Eriksen, som for øvrig har vært dypt involvert på store deler av skiva.


Min kommentar:
Endelig lå vinylutgaven av Sondre Justads debutalbum i postkassa.   Sondre er fjorårets nordnorske popkomet.  Etter å ha hørt gjennom plata hans et par ganger, så er det ikke så rart at alle snakka om denne musikeren. 
Idet jeg lar stiften møte rillene, blir jeg møtt med ren poesi.
klar ikke pust
men æ veit det kan gå
hvis æ klar å stå i det
selv om æ får lite luft
æ veit æ og
kan vær tung å forstå
veit æ har det og i mæ
Deretter skrus tempoet opp, og vi blir invitert med på party. Låtene veksler mellom rå og lettveint, melodiøs pop. Sondres stemme kan minne om Senjaværingen Moddi, men Sondre låter mer optimistisk melankolsk, om det er et begrep som kan forstås.
Om du er bosatt noen breddegrader sør for Helgelandskysten, og lurer på hvordan en nordnorsk sommerfest foregår, så har Sondre svaret:
Sol hele døgne og stabilt kaldt i havet Slitte vans og skitten dongeri jakke Lærte kverandre å gi faen Sætte pris på de småe tingan Naken på altanen og klaga fra naboen Så mange svidde pizza og nesten branna Vi sov på sofaen og kom og gikk som vi ville
Vinylutgaven ligger i et pent utbrettscover.  All nødvendig info finnes på innerposen.  Heldigvis følger det tekster med. Det kunne gjerne fulgt med en cd og/eller en kode for nedlasting.  Jeg har nemlig blitt litt skremt av de ryktene som sier at de artistene som ikke streamer nok vil bli sletta fra Spotify, Wimp og Tidal en stundfrem
i tid.
Men det beste av alt:  Sondre Justad skal spille på Rootsfestivalen her i Brønnøysund i sommer.  Det sies at denne karen er en damemagnet.  Så jenter i alle aldre:  Møt opp.


Her finner du albumet som  vinyl

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar