tirsdag 12. september 2017

FRA PLATEHYLLA: LILLIE-ANE: FORKLAR FARGE


1983 RCA Victor ‎– PL 40255


Lilli-Ane (Johansen eller Johanson) startet som mange andre artister sin karriere svært tidlig da hun ble medlem i Nrks pikekor.  Senere var hun med og startet, og ble vokalist i bandet Plann. 

Og det er ikke tvil om at denne dama kan synge.  Jeg er ikke musikalsk nok til å høre hvor mange okktaver stemmen hennes går over, men jeg er så pass musikalsk at jeg hører hun synger meget bra.

I perioder minner hun meg om selveste Kate Bush.

Denne skiva har stått uspilt i hylla mi i mange år.  Om jeg ikke tar feil så plukka jeg den med hjem fra en tikronerskasse fra «Strøget», den lille passasjen mellom Torggata og Storgata hvor det en gang i tiden lå en veldig bra platebutikk. Jeg har ikke tall på alle de LP-platene jeg har båret med hjem fra den butikken på åttitallet da jeg bodde i Oslo.

Det var først for en tid siden da jeg spilte en plate av bandet «Plann» at jeg kom til å tenke på denne skiva.  Var litt usikker på om jeg hadde den enda.  Men joda, der sto den i hylla.  God som ny, 35 år etter at den kom ut.

Jeg vet dessverre ikke så mye om Lille-Ane.  Et søk på Google viser til denne plateutgivelsen, samt at hun var medlem i band som Plann og Lucifer Was.  Videre kommer jeg over et forum hvor en bruker gir oss den triste beskjeden at Lillie-Ane gikk bort allerede i 2004, bare 38 år gammel.

Her ser du Lillie-Ane i et Nrk-opptak fra 1982.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar